Thuis bevallen of bevallen in het ziekenhuis.

Hoe de bevalling ook gaat verlopen: de kraamverzorgster van Kraamcentrum Assen e.o.  zorgt voor rust en zal voor, tijdens en na de bevalling een steun voor u zijn.

Thuis bevallen.

Uw verloskundige belt in de laatste fase van de bevalling een kraamverzorgster om uw verloskundige assistentie te geven bij een thuisbevalling. Bij een thuisbevalling zorgt de kraamverzorgster van Kraamcentrum Assen e.o. voor u en uw partner. Zij werkt daarbij samen met de verloskundige. Samen waken zij over de gezondheid van u en uw baby.

De kraamverzorgster zet alles klaar voor de bevalling, zorgt voor rust en ondersteunt u bij de weeën. Na de bevalling is ze er om u en uw baby te verzorgen, de kraamkamer op te ruimen en u te helpen met de eerste voeding. Zo kunt u meteen genieten van de eerste momenten met uw kindje.

Na de bevalling zal deze kraamverzorgster er zelf voor zorgen dat de gegevens over de bevalling en de baby bij Kraamcentrum Assen e.o. terecht komen. De planner regelt afhankelijk van het tijdstip van de bevalling dat er aansluitend of vanaf de dag na de bevalling een kraamverzorgster komt.

Bevallen in het ziekenhuis.

Indien u in het ziekenhuis gaat bevallen start de kraamzorg op het moment dat u en uw kindje weer naar huis komen. Voordat u uit het ziekenhuis weggaat neemt u contact op met Kraamcentrum Assen e.o. en zullen wij met u afspreken wanneer u de kraamverzorgende bij u thuis kunt verwachten. Dit kan in veel gevallen ook nog na 16.00 uur of in de avond.