Graag nodigen Verloskundig Centrum Assen e.o. en Kraamcentrum Assen e.o. u uit voor de cursus babymassage! Babymassage is vooral een leuke en ontspannende bezigheid voor u en uw kindje. Babymassage kan door iedereen gemakkelijk geleerd worden. Dit houdt dan ook in dat u geen speciale voorkennis nodig heeft.

Babymassage is bedoeld voor baby’s in de leeftijd van 6 weken tot 9 maanden oud.  De les wordt gegeven door Irene Vijn, docent babymassage en intaker Kraamcentrum Assen e.o. De les babymassage bestaat uit 3 bijeenkomsten van 1,5 uur. Iedere les verloopt min of meer volgens een vast patroon in een ontspannen en rustige sfeer.

Naast de babymassage en vele praktische tips staat er in iedere bijeenkomst ook een thema centraal:

  • Til- en draagtechnieken.
  • Buikkrampjes.
  • Huil- en slaapgedrag.
Het belangrijkste effect van babymassage is dat de band tussen u en uw kindje versterkt wordt en dat u leert zijn/haar lichaamstaal beter te begrijpen. De babymassage heeft een kalmerende invloed op het hele lichaam. Het ontwikkelt de tastzin, waardoor uw kindje leert met vertrouwen en zachtheid te reageren. Dit vertrouwen vormt een goede basis voor het opbouwen van een hechtingsrelatie. Regelmatig masseren van uw kindje heeft als voordeel dat:
  • Uw kindje rustiger en dieper slaapt.
  • De spijsvertering beter wordt.
  • Darmkrampjes verminderen.
  • Overstrekking zal verminderen.

Uiteraard zijn adoptie-ouders, uw oppas of opa/oma ook van harte welkom! Indien u zelf een groep samenstelt is dat ook geen enkel probleem.

Aanmelden.

U kunt een email sturen naar info@verloskundigcentrumassen.nl. Geef duidelijk aan welke startdatum uw voorkeur heeft. U ontvangt van ons een ontvangstbevestiging.

Wanneer:

2019:

Vrijdag 8,15,22 maart 2019   9.15-10.45 uur

Vrijdag 10,17,24 mei 2019 9.15-10.45 uur

Vrijdag 21,28 juni en 5 juli 2018  9.15-10.45 uur

Tijdstip: 08:45 uur inloop, 09:00 uur start.

Deelname is onder voorbehoud van voldoende deelnemers.

Locatie:

Verloskundig Centrum Assen e.o. en Kraamcentrum Assen e.o.: Transportweg 8 b te Assen.

Kosten:

€ 75,00 per cursus. Betaling bij begin van de les.

Uw baby mag niet gemasseerd worden direct na een hersteloperatie en niet binnen 48 uur na vaccinatie.