Alles op een rijtje.

Wanneer de keuze voor het uitvoeren van de kraamzorg op Kraamcentrum Assen e.o. valt, dan ziet u hieronder hoe een en ander verder in zijn werk gaat.

Aanmelden.

Zodra u weet dat u zwanger bent, kunt u zich al aanmelden voor kraamzorg. Ook vrouwen die tijdens hun zwangerschap onder controle zijn van een gynaecoloog, of van een andere verloskundigenpraktijk dan Verloskundig Centrum Assen e.o., kunnen zich inschrijven voor kraamzorg van Kraamcentrum Assen e.o.

De inschrijving kan heel eenvoudig gedaan worden via het aanmeldformulier op deze website. Bij inschrijving via de website ontvangt u een bevestiging en binnen 5 werkdagen krijgt u een e-mailbericht of de inschrijving akkoord is of dat uw zorgverzekeraar nog haar goedkeuring moet geven. Aan opzegging zijn annuleringskosten verbonden, tenzij hiervoor een medische indicatie is.

Intakebezoek.

Tussen de 22ste en 24ste week van uw zwangerschap is er een intakebezoek bij u thuis. Wij zullen tijdig contact met u opnemen om dit bezoek af te spreken.

Kraamzorg.

Bij een thuisbevalling zal de kraamverzorgster worden ingeschakeld door uw verloskundige.

Bent u in het ziekenhuis bevallen dan start de kraamzorg na thuiskomst. Zodra u weet wanneer u naar huis toe mag, belt u zelf met de planner van Kraamzorg.

Het kan voorkomen dat de planner u verwijst naar het opstartdocument . Zou u dit document op haar verzoek goed door willen lezen?

Nabezoek.

Bij vragen en/of klachten verzoeken wij u telefonisch contact op te nemen met de teamleider van uw kraamverzorgster. Zij komt eventueel langs om de tot dan toe geleverde zorg met u te evalueren en desgewenst bij te sturen.

Einde van de zorg.

Aan het eind van het kraambed vult de kraamverzorgster samen met u en uw partner het overdrachtsformulier in voor het Centrum voor Jeugd en Gezin en/of het consultatiebureau.