Kraamzorg na opname van u en/of uw baby.

Het kan zijn dat uw baby na de geboorte extra zorg nodig heeft en wordt opgenomen op de couveuse- of neonatologie afdeling van het ziekenhuis. Ook dan zorgen wij ervoor dat het u en uw kindje niet aan zorg ontbreekt.

Wat betreft de kraamzorg zijn er drie mogelijkheden:

Samen naar huis.

Is de opname maar van korte duur en komen u en uw kindje naar huis toe binnen de eerste 10 dagen na geboorte, dan start de kraamzorg op het moment van thuiskomst. De zorgduur loopt dan tot en met de 10e dag na de geboorte. Het aantal zorguren wordt vastgesteld met behulp van het L.I.P. (Landelijk Indicatie Protocol).

Alleen de moeder thuis.

Vaak kunt u als moeder tijdens opname van uw kindje enkele dagen logeren op de kraamafdeling. Gaat u daarna alleen met ontslag of wilt u zelf eerder naar huis, dan kan er kraamzorg worden ingezet. De kraamverzorgster doet de medische controles bij de kraamvrouw en ondersteunt u en de overige gezinsleden. De zorgduur loopt dan tot en met de 10e dag na de geboorte. Het aantal zorguren wordt vastgesteld met behulp van het L.I.P. (Landelijk Indicatie Protocol).

Thuiskomst van de baby.

Komt uw baby naar huis na een langere tijd in het ziekenhuis te hebben gelegen, dan biedt Kraamcentrum Assen e.o. de mogelijkheid van couveuse nazorg. De kraamverzorgster zal u gedurende een paar dagen komen helpen bij de verzorging van uw kindje in de thuissituatie. Het aantal zorguren is afhankelijk van de vergoeding door de zorgverzekeraar. Contoleer hiervoor zelf uw polisvoorwaarden.