Borstvoeding geven is vaak prachtig, het voelt dan goed voor moeder en kind. Maar wees niet ongerust als het even niet gaat zoals u verwacht, onze borstvoedingscoaches kunnen u helpen en adviezen geven.

Wat doet een borstvoedingscoach?
Een borstvoedingscoach is speciaal opgeleid om moeders die borstvoeding (willen) geven te begeleiden. Bijvoorbeeld in de volgende situaties:
Aanleggen lukt niet goed of er is pijn bij het voeden.
Er is sprake van een borstontsteking.
De baby en/of de moeder heeft spruw.
Krijgt uw baby wel genoeg borstvoeding.
Het voeden van te vroeg en/of te klein geboren baby`s.
Vragen over kolven.
Borstvoeding stimuleren.
Borstvoeding afbouwen of stoppen met borstvoeding.

Een borstvoedingscoach begeleidt gezonde moeders en baby’s bij de (voorbereiding op) borstvoeding. Een borstvoedingscoach kan ook problemen signaleren en u zo nodig doorverwijzen naar de lactatiekundige.

U kunt uw vraag stellen door een mail te sturen naar: borstvoedingscoach@kraamcentrumassen.nl. Binnen 3 werkdagen ontvangt u een reactie. Is er spoed, dan vragen wij u om telefonisch contact op te nemen.

Kosten.

Het tarief voor een huisbezoek is 35 euro per uur en 19 cent per km, gerekend vanaf kantoor Assen.
Een telefonisch consult of een consult via de mail is gratis.

Onze Borstvoedingscoach stelt zich hieronder aan u voor.

Iris Koopman

Mijn naam is Iris Koopman. Ik ben sinds 2012 kraamverzorgende bij Kraamcentrum Assen e.o. en daarnaast ook borstvoedingscoach. Ik heb de opleiding voor borstvoedingscoach gevolgd omdat ik borstvoeding ontzettend interessant vind en ik me hier graag in wilde verdiepen om ouders zo goed mogelijk te kunnen begeleiden in de zorg rondom de borstvoeding.

Als borstvoedingscoach help ik ouders als ze vragen hebben over borstvoeding of als ze het zelf even niet meer zo goed weten.
Borstvoeding geven is zo bijzonder, ik gun iedere moeder het om haar kindje te kunnen voeden met borstvoeding indien zij dat zelf graag wil.  Als borstvoedingscoach kunt u van mij verwachten dat ik er alles aan zal doen om u te helpen zoeken naar een oplossing als er een probleem is, maar ook voor een simpele vraag mag u altijd contact met ons opnemen.